Over ons

Deze plek wilden we delen. Oké, bij óns is het vakantiegevoel er wel af als we het landgoed op rijden maar dát is het dat we jou willen geven. Zowel buiten door de omgeving als binnen door onze gastvrijheid.

Voormalig fruitbedrijf

VRIJ in Culemborg is gelegen op Landgoed Anckerwaerdt. Het landgoed was tot circa vijftien jaar geleden een fruitbedrijf zonder opvolger. De familie Kroezen heeft de negen hectare herontwikkeld tot NSW-landgoed waarbij VRIJ als hoofdgebouw functioneert. De boerderij is nog altijd origineel hoewel het voorhuis omstreeks 1850 opnieuw is opgebouwd toen het destijds afbrandde. Van de Deel (de voormalige koeienstal) is niet bekend wanneer het gebouwd is maar men schat halverwege de 18e eeuw. Kenmerkend en tevens sfeerbepalend zijn de Philibertspanten die met behulp van architectenbureau TANK uit Amsterdam schitterend zichtbaar zijn gemaakt. 

 

Het team van VRIJ is niet compleet zonder hond Sjef. Je zou kunnen zeggen dat hij meegroeit met VRIJ. Sinds de bouw slaagt hij er dagelijks in mensen zich thuis te laten voelen. Hij acteert als parkeerwachthulp, als activiteitenbegeleider (ballen gooien. Heel vaak ballen gooien) of als stressverlichter door zich uitgebreid te laten aaien. Geen zorgen, hij blaft en springt niet.

 

Moniek Spruit (33) is mede-oprichter en eigenaar van VRIJ. ‘Opgevoed’ in de horeca waar ze sinds haar 15e bijbaantjes had bij diverse lokale ondernemers. Na een studie communicatie en een leuke baan als uitgever van een zakenmagazine bundelde ze gastvrijheid met business-to-business door te starten met VRIJ als high-end vergaderlocatie. Nog voordat het bouwstof was neergedaald stond het eerste bruidspaar op de stoep en werden de activiteiten langzaam uitgebreid van enkel zakelijk naar ook particulier. “Gastvrijheid is universeel. Daarin maak je geen onderscheid tussen wat zakelijk of particulier is. De klanten en prospects van mijn opdrachtgever moeten net zo gastvrij worden ontvangen als de bruiloftsgasten van ‘mijn’ bruidspaar”, zo zegt Moniek.

Elin van Oort - Van Beem (29) is locatiemanager van VRIJ. Grenzend aan Landgoed Anckerwaerdt woont Elin met haar man en hond - zo'n zelfde merk als die van Moniek - Vino. Ze startte haar loopbaan bij een andere prachtige eventlocatie; Landgoed Mariënwaerdt en maakte daarna een overstap naar de marketingbranche. Na een wandeling met Moniek en Sjef begon het eventbloed weer te stromen en pakte ze de telefoon: of Moniek versterking kon gebruiken? En of! "Ik miste het contact met collega's en de eventbrache. Het is niets voor mij om een hele dag op een bureaustoel door te brengen. Nu heb ik veel meer afwisseling, geen dag is hetzelfde. Als ik mijn scherm zat ben loop ik naar voren en steek ik mijn handen uit de mouwen. Het geeft veel voldoening om een event te kunnen begeleiden van het eerste gesprek tot de uitvoering."

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is natuurlijk geen uniek gegeven meer. Gelukkig maar! We lenen de aarde van de volgende generaties, dus laten we er zorgvuldig mee omgaan. Bij de bouw van VRIJ zijn al direct veel duurzame stappen gezet, van een aardwarmtepomp tot zonnepanelen en LEDverlichting. Daarnaast is VRIJ al sinds haar start in september 2015 gecertificeerd met het Gouden Green Key keurmerk. Een keurmerk voor verduurzaming van de gastvrijheidssector. Al zes jaar op rij hebben we de gouden erkenning kunnen behouden. Om onbelangrijke redenen hebben we ervoor gekozen het keurmerk los te laten, maar de duurzame werkwijze zeker niet. Bel of mail gerust voor meer informatie!

Uitgeroepen tot beste vergaderlocatie van Nederland

“Mo, we zijn genomineerd voor de Nationale Meetingaward. Of we daaraan mee willen doen?”, de verbazing in de stem van mijn toenmalige collega Linda was net zo groot als die van mij toen ze mij belde. We zouden sporadisch contact hebben want ik bezocht op dat moment mijn zus en zwager die op dat moment op een zeilboot bij Tobago ‘dobberden’. Even googelen maar; een onafhankelijke vakjury? Georganiseerd vanuit de branchevereniging, Meeting Magazine en MeetingReview? Nou, deze nominatie was al een cadeau op zichzelf. Natuurlijk deden we mee. Drie rondes verder was daar de online (iets met een pandemie) uitreiking en werden we uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Meetingaward. De. Beste. Vergaderlocatie. Van. Nederland. Dat hebben we goed laten doordringen. Ape-trots waren en zíjn we. We doen er alles aan om deze titel eer aan te doen en misschien wel te behouden. Vanaf deze plek: veel dank aan alle opdrachtgevers die ons hebben aangedragen voor deze competitie!

Eigen moestuin, lokaal en vers bereid eten uit onze open keuken

Meer info
Vieren, vergaderen of trainen bij VRIJ?

In onze prachtige evenementenlocatie is alles mogelijk, alles op maat voor jou.